De historie van Ridder Lastechniek

Lincoln
De nieuwe Lincoln Powertec®-i S serie van Lincoln Electric
maart 25, 2020
Optrel Lashelm
De vernieuwde Optrel Crystal 2.0-lashelm
juni 12, 2020

Het familiebedrijf Ridder Lastechniek uit Amersfoort is al sinds de vorige eeuw toonaangevend in lasapparatuur en lastoebehoren. Daarnaast leveren we ook verschillende soorten gassen voor onder meer medisch en industrieel gebruik in Midden-Nederland. Maar wist u dat we oorspronkelijk zijn ontstaan als transportbedrijf? We vertellen u graag meer over onze geschiedenis, zodat u ons alvast wat beter kunt leren kennen voordat u met ons in zee gaat.

Van transport naar lassen en gassen

De oorsprong van ons familiebedrijf ligt in 1938, toen Henk de Ridder samen met zijn zonen het transportbedrijf VOF H de Ridder & Zn. oprichtte. Ruim dertig jaar lang vervoerde het bedrijf bomen voor Staatsbosbeheer en diverse bouwmaterialen. In 1969 werd het bedrijf uitgebreid met een gasdepot en werd ook begonnen met de verkoop van lasgereedschappen.

In 1993 traden de zwagers Henry de Ridder en Bert van Voorthuizen toe tot het bedrijf. In de daaropvolgende vijf jaar richtten zij zich steeds meer op de verkoop van gassen en lasapparatuur. Daarbij vormden gerenommeerde merken zoals Lincoln Electric (destijds Lincoln Smitweld), Rehm Schweisstechnik en Hypertherm en Binzel de kern van het leveringsprogramma. In 2003 werd de bedrijfsnaam dan ook veranderd in de huidige naam: Ridder Lastechniek.

Na een periode van groei besloten Henry en Bert in 2013 zich op hun kernactiviteiten te concentreren. In 2015 werden de transportactiviteiten gestopt, maar werd de dienstverlening op het gebied van medische en technische cilindergassen uitgebreid. Inmiddels verleent het in 2018 opgerichte Ridder Total Gas Management BV deze dienst met acht mensen bij Tata Steel, Shell, RIVM, drie academische ziekenhuizen, drie universiteiten en een scheepswerf.

Onze diensten en producten

Ridder Lastechniek biedt een uitgebreid pakket aan diensten en producten omtrent lasapparatuur en gassen in de regio Amersfoort en Utrecht:

  • Verkoop van lasapparatuur, lastoevoegmateriaal en lastoebehoren: Lincoln Electric, Rehm schweisstechnik gmbh, Optrel lashelmen, speedglas lashelmen, Rhodius slijp- en schuurmiddelen, Hypertherm plasma-apparatuur, Siegmund lastafels, Bymat lasnaadreiniger, Binzel lastoortsen.
  • Verkoop van gassen: Linde gas-depot Midden-Nederland, propaan van Primagaz en Rijngas, lpg voor heftrucks.
  • Onderhoud aan lasapparatuur: Onze servicemonteur voert reparaties en onderhoud uit aan alle soorten merken lasapparatuur in onze eigen werkplaats of op locatie. Wij kunnen uw machines ook kalibreren en keuren volgens NEN3140. 
  • Verhuur van lasmachines: In onze moderne verhuurvloot vindt u verschillende soorten lasmachines. Zo hoeft u niet meteen nieuwe apparatuur aan te schaffen voor een incidentele klus.

Waarom kiest u voor Ridder Lastechniek?

Ridder Lastechniek heeft kundig en technisch personeel dat u graag adviseert waar en wanneer u dat uitkomt – op locatie, aan de balie of via de telefoon. Wij hebben korte lijnen, waardoor u nooit lang hoeft te wachten en we eventuele problemen snel kunnen oplossen. U kunt bij ons aan de balie in Amersfoort uw producten halen of bestellen, maar desgewenst leveren wij onze lastoebehoren en gascilinders ook in de regio. 

Wilt u bespreken hoe Ridder Lastechniek u van dienst kan zijn? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bellen