De Siegmund lastafel / opspantafel

Laspistool
Het MB EVO PRO laspistool. De nieuwe standaard
oktober 7, 2020
Plymovent afzuiging
december 9, 2020

Met dit 3-dimensionale opspansysteem kan zelfs de meest gecompliceerde (las)constructies snel én met grote nauwkeurigheid opspannen worden.

3 dimensionaal werken met onze lastafels:
Tot nu toe worden constructies vlak opgespannen en gelast, waarna het werkstuk uiteindelijk– meestal omslachtig – in zijn 3 dimensies wordt samengebracht. Dit proces is tijdrovend en kan tot onnauwkeurigheden leiden. Met het 3-dimensionale opspansysteem kan zelfs de meest gecompliceerde (las)constructies snel én met grote nauwkeurigheid opspannen worden. U kan het gehele werkstuk zéér nauwkeuring en eenvoudig 3-dimensionaal voorbereiden, hechten en aflassen. Door middel van de speciaal door Siegmund ontworpen opspangereedschappen in combinatie met de lastafels en opspantafels te gebruiken, neemt de productiviteitsverbetering verder toe.

Kostenbesparende lastafel
Vooral bij klein seriewerk wordt veel meet- en steltijd bespaard doordat u slechts éénmaal voor hoeft te bereiden. De aanslagen en spanklemmen worden eenvoudig op de juiste plek geplaatst en de rest van de serie kan met uiterst nauwkeurig en met een grote reproduceerbaarheid worden opgespannen en gelast.

Door gebruik te maken van de nieuwste CNC bewerkingsmethodes (vijfzijdige bewerking), kan de beste kwaliteit worden gegarandeerd. De nauwkeurigheid van de 28mm. boring in combinatie met het 100mm. raster maakt het mogelijk te produceren met de hoogste flexibiliteit en reproduceerbaarheid.

Basic Lastafels:
De lastafel Basic 16mm wordt vervaardigd uit hoogwaardig EN S355J2+N (ST 52/3) staal en daarna via een thermochemisch proces plasmagenitreerd. Door deze behandeling is de oppervlakte van de tafels corrosiebestendig en duurzaam, maar ook de weerstand van de tafels tegen stoten, schokken neemt toe. De Basic lastafels zijn ook verkrijgbaar in 28mm opspansysteem, echter deze tafels zijn niet gehard en de oppervlakte is niet behandeld tegen het aanhechten van lasspetters. Bescherming tegen het aanhechten van lasspetters geschiedt door middel van anti-hecht spray. De basishardheid van deze tafel is circa 180 -220 Vickers.

  • Materiaaldikte 24,5 – 27mm bij het 28mm systeem
  • Materiaaldikte 11,5 – 13mm bij het 16mm systeem

Professional 750 lastafels:
De Professional 750 lastafel wordt vervaardigd uit hoogwaardig EN S355J2+N materiaal. Ook worden ze voorzien van plasmanitratie en een BAR-coating (Zwarte Antiroestcoating). Dankzij de hoge weerstand zijn de Siegmund lastafels uitermate geschikt voor extreem zwaar werk. Het diagonaal boringspatroon waarmee de tafels zijn uitgerust verdubbelt de opspanmogelijkheden van deze las- en opspantafels. De basishardheid van deze tafel is circa 165-220 Vickers.

De Professional 750 lastafels zijn verkrijgbaar in het 16mm, 22mm en 28mm opspansysteem. De lastafels in het 22mm en 28mm opspansysteem worden standaard uitgerust met een diagonaalraster. Dit raster biedt u nog meer opspanmogelijkheden.

  • Materiaaldikte 24,5 – 27mm bij het 28mm systeem
  • Materiaaldikte 17 – 19mm bij het 22mm systeem
  • Materiaaldikte 11,5 – 13mm bij het 16mm systeem

Professional Extreme 8.7 lastafels:
De lastafel Professional Extreme 8.7 zijn nog harder dan de 750 variant! Deze lastafels worden vervaardigd uit een speciaal X8.7 gereedschapstaal, welke speciaal voor Siegmund ontwikkeld is. Ook worden ze voorzien van plasmanitratie en een BAR-coating (Zwarte Antiroestcoating). Dankzij het hardere basisoppervlak zijn deze tafels nog beter bestendig tegen stoten, schokken en corrosie. De hoge weerstand van deze las- en opspantafels maakt ze uitermate geschikt voor extreem zwaar werk. Het diagonaal boringspatroon waarmee de tafels zijn uitgerust verdubbelt de opspanmogelijkheden van deze las- en opspantafels. De basishardheid van deze tafel is circa 280-340 Vickers

De lastafel Professional Extreme 8.7 zijn verkrijgbaar in het 16mm en 28mm opspansysteem. De lastafels in het 28mm opspansysteem worden standaard uitgerust met een diagonaalraster. Dit raster biedt u nog meer opspanmogelijkheden.

  • Materiaaldikte 24,5 – 27mm bij het 28mm systeem
  • Materiaaldikte 11,5 – 13mm bij het 16mm systeem

Professional Extreme 8.8 lastafels:
De lastafel Professional Extreme 8.8 zijn nog harder dan de 8.7 variant! Deze las- opspantafels worden vervaardigd uit een speciaal X8.8 gereedschapstaal, welke speciaal voor Siegmund ontwikkeld is. Ook worden ze voorzien van plasmanitratie en een BAR-coating (Zwarte Antiroestcoating). Dankzij het hardere basisoppervlak zijn deze tafels nog beter bestendig tegen stoten, schokken en corrosie. De hoge weerstand van deze las- en opspantafels maakt ze uitermate geschikt voor extreem zwaar werk. Het diagonaal boringspatroon waarmee de tafels zijn uitgerust verdubbelt de opspanmogelijkheden van deze las- en opspantafels. De basishardheid van deze tafel is circa 360-420 Vickers

De lastafel Professional Extreme 8.8 zijn alleen verkrijgbaar in het 28mm opspansysteem. De las- opspantafels in het 28mm opspansysteem worden standaard uitgerust met een diagonaalraster. Dit raster biedt u nog meer opspanmogelijkheden.

  • Materiaaldikte 24,5 – 27mm bij het 28mm systeem

RVS las- en opspantafel:
De RVS las- en opspantafels zijn uitermate geschikt voor het bewerken van stalen onderdelen, zonder corrosie te veroorzaken in contact met andere metalen. Door het diagonaal boringspatroon worden de opspanmogelijkheden verdubbeld.

  • Materiaaldikte 24,5 – 27mm bij het 28mm systeem
  • Materiaaldikte 11,5 – 13mm bij het 16mm systeem

RVS light las- en opspantafel:
Bij de RVS light las- en opspantafels is de materiaaldikte, vanwege de kosten, gereduceerd van 25 mm naar 15 mm. Hierdoor ontstaat een ruimte bij gebruik van spanbouten en dergelijke, die opgevuld kan worden met speciale stelringen met een dikte van 10 mm.

Ieder type lastafel is leverbaar in een grote variëteit aan afmetingen en zijn onderling koppelbaar tot een grote lastafel. Ook voor het opspannen van buis / flens verbindingen zijn er specifieke hulpmiddelen gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bellen