Powermax® Hypertherm
Over de Powermax® Hypertherm
januari 9, 2021
Lastechniek
Over service en onderhoud door Ridder Lastechniek
maart 9, 2021

Dunne doorslijpschijven met een lange levensduur en een hoge snijsnelheid kunnen maalprocessen in de metaalbouw aanzienlijk optimaliseren. Doordat de slijpgereedschappen van Rhodius extra dun zijn, werkt u bijzonder nauwkeurig en bent u minder tijd kwijt met het nabewerken van de snedes. Wilt u weten of Rhodius-slijpmiddelen ook de juiste keuze voor u zijn? Lees verder voor meer informatie. 

Over de slijpgereedschappen

Voor maalprocessen in de metaalbouw zijn speciale industriële oplossingen nodig. Deze processen nemen immers dagelijks een aanzienlijk deel van de werktijd in beslag, waardoor kenmerken als korte insteltijden, een hoog afnamevermogen en een lange levensduur direct aantoonbaar zijn in uw productieproces. Rhodius-slijpgereedschappen zijn hier speciaal voor ontwikkeld, en verminderen bovendien de benodigde inspanning van de gebruiker.

De doorslijpschijven van Rhodius zijn bijzonder dun en onderscheiden zich door hun lange levensduur en hoge snijsnelheid. Doordat de schijven zoveel dunner zijn dan standaard doorslijpschijven, is het mogelijk om een veel nauwkeurigere en vrijwel braamvrije snede te maken. Hierdoor zijn tijdsverslindende nabewerkingen niet langer nodig. Bovendien wordt de wrijving tot een minimum beperkt, wat als gevolg heeft dat de thermische belasting verminderd wordt en het metaal minder blauw verkleurt.

Voor topprestaties in de kleinste ruimtes kiest u de extra dunne XTK6 EXACT-doorslijpschijf; dit is zelfs de dunste ter wereld! Doordat er maar heel weinig aandrukkracht nodig is bij het gebruik, kunt u erg eenvoudig met deze doorslijpschijf werken. Bij Ridder Lastechniek in Amersfoort kunt u ook extra dunne doorslijpschijven van Rhodius in gebogen versies vinden. Hiemee kunt u niet alleen dunwandige maar ook massieve materialen gemakkelijk snijden. 

Waarom Rhodius?

Rhodius staat bekend als een van de meest toonaangevende leveranciers van slijpgereedschappen in heel Europa. Voor een goede prijs profiteert u van een bovengemiddeld kwaliteitsniveau. Naast uitstekende producten biedt Rhodius bovendien geweldige service. Rhodius hecht zeer veel belang aan hoogontwikkelde technologieën voor fabricage en innovatieve productontwikkeling. Dit ziet u natuurlijk terug in de kwaliteit en het gebruiksgemak van de diverse slijpmiddelen.

Wilt u meer weten over de slijpgereedschappen van Rhodius of laat u zich graag adviseren over de beste slijpmiddelen voor uw toepassing? Neem vrijblijvend contact op met Ridder Lastechniek uit Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bellen