De Siegmund lastafel / opspantafel
november 3, 2020
Powermax® Hypertherm
Over de Powermax® Hypertherm
januari 9, 2021

Plymovent vindt de lucht die u inademt belangrijk

Wij bieden producten, systemen en diensten aan voor schone lucht in uw werkomgeving, waar ook ter wereld.

Plymovent is een wereldwijde toonaangevende leverancier van producten, systemen en diensten voor de afzuiging en filtratie van vervuilde binnenlucht. Wij bieden hoogwaardige oplossingen die in de metaalverwerkende industrie las- en snijrook, slijpstof en olienevel verwijderen. Daarnaast bieden wij oplossingen waarmee uitlaatgassen uit voertuigen worden afgevangen en verwijderd. Onze producten dragen overal ter wereld in belangrijke mate bij aan een werkplek die schoner, veiliger en gezonder is.

Las- & snijrookafzuiging

Plymovent lost lasrookproblemen op door middel van bronafzuiging, afzuigkappen of ruimtelijke ventilatie- en filtratiesystemen.

Lasrook, slijpstof, olienevels: de metaalindustrie produceert allerlei soorten verontreinigingen. Lassers en andere personen op de werkvloer worden aan deze luchtvervuiling blootgesteld. Het is van essentieel belang voor gezonde en veilige werkomstandigheden te zorgen door die risico’s voor de gezondheid te beperken. Beschermende maatregelen zijn daar een belangrijk aspect van. Ze zijn zelfs zo belangrijk dat er internationale standaards voor zijn vastgesteld. Lasrook, kleine deeltjes en resten gesmolten metaal moeten goed worden verwijderd door middel van efficiënte afzuiging en filtratie. Dat zorgt ervoor dat de werknemers zich beter voelen en dus beter kunnen presteren. Het resultaat is een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Wetgeving verplicht bedrijven om lasrook in de ademzone van een lasser onder een bepaalde grenswaarde te houden. Omdat lasrook schadelijk kan zijn voor de gezondheid, moeten deze verminderd en/of afgezogen worden van de plaats waar deze zich verzameld. Plymovent heeft diverse effectieve oplossingen voor het verwijderen van lasrook.

Aanpak voor het verminderen van lasrook

Om lasrook effectief af te vangen moet de volgorde van de Arbeidshygiënische strategie uit de Arbowet gevolgd worden. De volgorde staat hieronder beschreven. Er wordt eerst naar de bron gekeken, daarna wordt pas de volgende stap uit de strategie bekeken. In praktijk is de oplossing voor een werkplaats vaak een combinatie van diverse stappen.

Lasrook verminderen of vermijden

  • Lasrook afzuigen bij de bron
  • Mens en bron scheiden door het lassen te automatiseren en bijv. een afzuigkap met lamellen te plaatsen
  • Algemene ventilatie en filtratie gecombineerd met persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Een schonere fabriek

Als lasrook effectief wordt afgevangen, kan worden voorkomen dat vervuilde lucht zich door het pand verspreid. Machines, gereedschap, producten, kantoren en kantines blijven schoner omdat er geen stof en rook meer neerdaalt.

Minder ziekteverzuim

Het is zeer aannemelijk dat lasrookafzuiging zorgt voor minder ziekteverzuim bij uw werknemers. Ook kan het andere gezondheidsklachten bij medewerkers, zoals beroepsastma en geïrriteerde ogen, verminderen.

Diluter-systeem van Plymovent

In sommige gevallen zijn bronafzuiging en kappen geen optie, bijvoorbeeld als de metaalwerkstukken te groot zijn voor de afzuigarmen, zoals in de scheepsbouw- en transportindustrie. Of wanneer lassers voortdurend van plaats moeten wisselen. Plymovent heeft daarom een algemeen filtratiesysteem ontwikkeld dat lasrook op grote werklocaties kan afvangen: de SCS-Diluter.

 Deze oplossing kan worden gebruikt in grote werkplaatsen met diverse lasprocessen, wisselende werkzaamheden, kraantransport en plaatsen waar het moeilijk is om leidingwerk te installeren. Het resultaat: minder concentratie van rook, zodat de werkomgeving schoner wordt!

 Flexibele oplossing

De installatie van het Diluter-systeem is eenvoudig omdat geen leidingwerk nodig is. U bespaart niet alleen op de kosten van leidingwerk, maar het is ook een zeer flexibele oplossing voor werkplaatsen met vele verschillende lasprocessen, waar vaak van locatie moet worden gewisseld.

 Minimale investering en maximaal resultaat

Het Diluter-systeem bestaat uit drie hoofdonderdelen: de SCS-filterunit, een ventilator en de Diluter zelf. De Diluter is een luchtcirculatie-unit met zes uitblaasnozzles in meerdere richtingen. De unit recirculeert de gereinigde lucht naar de werkplaats door middel van de uitblaasnozzles.

 De nozzles kunnen worden geroteerd om de afzuiging te optimaliseren. De luchtstromen vanaf de nozzles kunnen individueel worden bestuurd, wat het systeem uniek maakt. Door de nozzles binnen de lasrookdeken te plaatsen, wordt het beste resultaat bereikt (gewoonlijk tussen vier en zes meter). Het grootste voordeel is de relatief kleine investering waarmee u in uw fabriek lasrook onder controle brengte oplossing zonder leidingwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bellen